A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нересницька громада
Закарпатська область, Тячівський район

Людський вимір:ефективне управління за допомогою даних та залучення громад

Дата: 05.05.2023 14:26
Кількість переглядів: 1082

Нересницька сільська рада разом із 25 громадами Закарпатської області, Тячівською міською, Тересвянською селищною, Бедевлянською, Углянською сільськими радами Тячівського району приймає участь у проєкті «Людський вибір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад», який реалізується Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, за підтримки Посольства Канади в Україні. Виконавчим партнером з провадження діяльності в рамках проєкту у Закарпатській області є Фонд розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр».

У проєкті представлені громади Закарпатської, Київської, Чернігівської,Сумської, Полтавської,Харківської,Дніпропетровської,Запоріжської тa Миколаївської областей.

Тривалість проєкту «Людський вимір» - лютий 2022-лютий 2024 року, бюджет - 12 млн. канадських доларів.

Цей проєкт сприяє зміцненню стійкості громад в середовищі численних потрясінь шляхом розбудови спроможності до збору та використання даних на міспевому рівні. Це дозволяє розробляти інклюзивну політику, що спирається на факти та реагує на масштабне переміщення в Україні. Цей підхід передбачає:

-зміцнення спроможності індивідів у зборі даних;

-зміцнення спроможності адміністрацій у обʼєднаних територіальних громадах у аналізі даних та зміцнення спроможності представниківі органів місцевої влали приймати інклюзивні, добре поінформовані рішення, що спираються на факти.

У громадах буде проведено 3 тернінги по 2 дні:

  1. Тренінг зі збору даних.
  2. Тренінг з аналізу даних.
  3. Тренінг з формування інклюзивного курсу дій на основі фактичних даних.

Після тренінгів МОМ сприятиме залученню мешканців громади та представників органів місцевої влади для участі у серії фасилітованих діалогів для обговорення найбільш важливих і нагальних потреб громади та спільної розробки планів дій громади щодо їх вирішення.

МОМ пітримуватиме реалізацію планів розвитку на рівні громади за допомогою грантів або підтримки в формі технічного забезпечення.

Відбір буде проходити на конкурсній основі, лише обмежена кількість матиме змогу отримати основний грант, але всі громади учасники проекту отримають підтримку в формі технічного забезпечення (ноутбуки, планшети, програмне забезпечення).

Після завершення тренінгів відбудуться діалогові сесії і регіональні форуми.

3, 4 травня 2023 року у Нересницькій територіальній громаді відбувся перший тренінг по проєкту «Людський вимір» по збору даних, у якому взяли участь представники Нересницької і Тересвянської громад.

За два дні напруженої роботи учасники тренінгу отримали як теоретичні знання так і практичні навики по збору даних, а також Сертифікати про успішне проходження тренінгу.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано