A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нересницька громада
Закарпатська область, Тячівський район

Додаток до рішення №170 від 12.02.2021р. Програма матеріально-технічного забезпечення призову на строкову військову службу у 2021 році

Дата: 31.03.2021 09:42
Кількість переглядів: 259

                                                                                                                                ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                      Рішення першої сесії

                                                                             Нересницької сільської  ради 

                                                                                           VIII скликання

                                                                                 (шосте пленарне засідання)

                                                                              № 170 від 12 лютого 2021року

                                     

 

Програма

матеріально-технічного забезпечення призову

на строкову військову службу у 2021 році

 

1. Загальні положення Програми

Програма розроблена на виконання 65 статті Конституції України, Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та інших нормативно-правових актів держави щодо забезпечення виконання громадянами України загального військового обов’язку. 

Проблемні питання та недоліки  можуть бути вирішені за участі органів державної влади і місцевого самоврядування міста, підприємств, установ та організацій усіх форм власності, виходячи із наявних матеріально-технічних, трудових ресурсів  та фінансових можливостей.

Програма – це узгоджений за ресурсами, виконавцями і термінами реалізації комплекс заходів, виконання яких передбачається з таким ступенем деталізації, який вважається доцільним з урахуванням пріоритетних напрямів розвитку і спрямованих на створення правових, фінансових, економічних, організаційно-господарських та інших умов розвитку системи роботи об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки .

Паспорт Програми наведено у додатку 1 до Програми.

 

ІІ. Визначення проблеми, на розв’язання якої  спрямована  Програма

 

В умовах розбудови України як суверенної держави перед нашим суспільством стоїть складне і відповідальне завдання – виховати високоморальне, національно свідоме підростаюче покоління, патріотів своєї  Батьківщини, спадкоємців і продовжувачів прогресивних національних традицій.
         Програма з організації призову громадян направлена на розв’язання таких проблем:

- формування у молоді високої патріотичної свідомості, національної гідності, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку щодо захисту національних інтересів України;

- підвищення престижу строкової військової служби та військової служби за контрактом;

- здійснення конкурсного відбору кандидатів для вступу у вищі військові навчальні заклади і проходження військової служби за контрактом;

- організацію та проведення призову громадян на строкову військову службу,  вчасне прибуття призовників на районну комісію та на обласний збірний пункт.

Вирішенню завдань Програми сприятимуть заходи, спрямовані на:

  • вдосконалення планової, організаційної, фінансово-економічної та інших видів діяльності територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки;
  • вдосконалення системи відбору, професійної підготовки та порядку проходження строкової військової служби;
  • створення сучасного механізму підготовки та системи критеріїв для визначення придатності громадян України до військової служби за станом здоров’я, фізичним розвитком, рівнем освіти та моральними і психологічними якостями;
  • вдосконалення патріотично-виховної роботи серед молоді, забезпечення її належної організації навчальних закладах, на підприємствах, в організаціях та за місцем проживання;
  • впровадження сучасних інформаційних технологій, які забезпечують автоматизацію процесу обліку людських та транспортних ресурсів, рекламну та агітаційно-пропагандистську діяльність щодо проходження військової служби;
  • якісну підготовку громадян до військової служби та своєчасного проведення приписки і призову, організацію ведення військового обліку та військово-патріотичного виховання молоді.  

 

ІІІ.  Мета Програми

 

Метою програми є організація взаємодії місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування,  закладах освіти та відповідних районних служб у вихованні і формуванні у молоді району позитивного ставлення до військової служби.

Матеріально-технічне забезпечення призовної дільниці та заходів з організації призову на строкову військову службу громадян України, які проживають в населених пунктах району.

Розміщення на білбордах по території району матеріалів з популяризації військової служби.

Друкування та поширення у загальноосвітніх закладах району, державних установах брошур, флаєрів патріотичного змісту.

Виготовлення та забезпечення закладів освіти методичними тестами, наочною агітацією з питань життєдіяльності військових формувань України.

Організація та проведення заходів військово-патріотичного виховання молоді (організація зустрічей з учасниками антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей, ветеранами Збройних Сил, військовослужбовцями призваними по мобілізації, проведення відкритих уроків в  закладах освіти району тощо).

Формування позитивного відношення молоді до військової служби у Збройних Силах і інших військових формуваннях передбачених законодавством України.

 Організація на належному рівні проведення  призову на строкову військову службу у 2021 році.

Висвітлення в засобах масової інформації матеріалів патріотичного змісту та результатів проведення призову на військову службу, тощо;

 

ІV. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми,

строки виконання Програми

 

Реалізація Програми  здійснюється у взаємодії Нересницької ОТГ та Тячівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з питань надання послуг з комплектування Збройних Сил України особовим складом, організації призову на строкову військову службу, забезпечення належного військово-патріотичного виховання та  допризовної підготовки молоді міста, піднесення  престижу  військової служби, створення гідних та належних умов функціонування призовної дільниці.

         Фінансування Програми проводиться за рахунок коштів сільського бюджету ТГ   та інших джерел, не заборонених законом (додаток 1).

  Термін реалізації Програми  - 2021 рік.

         Показники Програми за необхідності  можуть коригуватися у випадках зміни в законодавстві, економічних та соціальних умов і т.д.

 

V. Перелік завдань і заходів Програми та результативні показники

 

 Основними завданнями Програми є матеріально - технічне  забезпечення призовної дільниці та заходів з організації призову на строкову військову службу громадян України, які проживають в населених пунктах району.

     Реалізація  основних завдань Програми дасть змогу забезпечити якісне виконання заходів з надання послуг військовослужбовцям, удосконалення порядку комплектування Збройних Сил України особовим складом, забезпечення належного військово-патріотичного виховання та  допризовної підготовки молоді міста, піднесення  престижу  військової служби, створення гідних та належних умов функціонування призовної дільниці та роботи міської призовної комісії.

 

VI. Напрями  діяльності та заходи Програми

 

Основними напрямками реалізації Програми виконавчим комітетом Нересницької сільської ради є розміщення на білбордах  території району матеріалів з популяризації військової служби, друкування та поширення у загальноосвітніх закладах району, державних установах брошур, флаєрів патріотичного змісту, виготовлення та забезпечення закладів освіти методичними тестами, наочною агітацією з питань життєдіяльності військових формувань України.

Розрахунок видатків за даним напрямком діяльності приведено у додатку 2 до Програми.

 

Секретар ради                                                                                Марія РУСИН

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано